Kook-BSO 7 t/m 11 jaar Haarlem

BSO de Knutselkookclub

Kookclub 7-11 jaar
Kook-bso 7-11 jaar

Vind je kind het leuk om te helpen in de keuken? Geef de chef kok in spe dan op voor onze Kook-bso. De kinderen leren onder begeleiding zelfstandig een gerecht te maken, met alles wat daarbij komt kijken: het lezen van een recept, het wegen van de ingrediënten, het toepassen van de juiste kooktechniek, veiligheid in de keuken en nog veel meer.

De kinderen worden aangemoedigd tot het ontdekken van en experimenteren met verschillende ingrediënten en gerechten, waarbij één thema centraal staat. Bijvoorbeeld het thema Italië, waarbij verse pasta gemaakt wordt en pizza vanaf het deeg tot aan het beleg. Het thema van de maand wordt bekend gemaakt in de nieuwsbrief. Zo weet u precies wat uw kind maakt en eet! Natuurlijk zijn ook vegetarische kinderen of kinderen met speciale dieetwensen welkom!

Algemene informatie

  • Als de kinderen uit school komen krijgen ze eerst wat fruit, rijstewafels, stoepstengels en wat te drinken.
  • Tot we beginnen met koken is er voor de kinderen gelegenheid om te spelen, lezen of knutselen.
  • Om 16:00 uur beginnen we met koken en rond 17:30 gaan we met zijn allen aan tafel.
  • Tussen 18:00 uur en 18:30 kunnen de kinderen weer opgehaald worden. De kinderen hebben bij thuiskomst dus al gegeten!
  • Voor de ouders is er eventueel de mogelijkheid tot het bestellen van een gezonde afhaalmaaltijd. Deze staat dan klaar zodra de kinderen worden opgehaald.
  • BSO dagen zijn maandag, dinsdag en donderdag in beide locaties en op vrijdag hebben we alleen BSO in de dependance.
  • We werken uitsluitend met pedagogisch medewerkers in het bezit van de juiste diploma en een geldig VOG. Ook is er altijd iemand aanwezig met een geldig EHBO diploma.
  • Meer informatie over onze kook-BSO is te vinden in ons Pedagogisch Beleidsplan & ons beleid gezondheid en veiligheid.

Wil je een keer komen kijken of een kind aanmelden? Maak dan een afspraak via haarlem@knutselkookclub.nl of haarlemdependance@knutselkookclub.nl