Clubs Haarlem Dependance

Koks en knutselaars worden gestimuleerd hun talent en creativiteit te ontplooien in een veilige omgeving.

Wil je een keer komen kijken of een kind aanmelden? Maak dan een afspraak via ons contactformulier.

koken en bakken

Kookclub
4 t/m 8 jaar

Kinderen leren over koken door te kijken, voelen, proeven en ruiken. De kleine koks maken kennis met verschillende smaken en ingrediënten, terwijl ze een lekkere, leuke en natuurlijk gezonde maaltijd klaarmaken. Spelenderwijs krijgen de kinderen aandacht voor voedsel en alles wat daarmee te maken heeft. De lessen zullen afgewisseld worden met spelletjes en leuke knutselopdrachten.

De kinderen worden aangemoedigd tot het ontdekken van en experimenteren met verschillende ingrediënten en gerechten, waarbij een thema centraal staat. Bijvoorbeeld het thema Italië, waarbij verse pasta gemaakt wordt en pizza vanaf het deeg tot aan het beleg. Het thema van de maand wordt bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Zo weet u precies wat uw kind maakt en eet! 

Natuurlijk zijn ook kinderen die vegetarisch eten of kinderen met speciale dieetwensen welkom!

Eerst een keertje komen kijken? Dat kan natuurlijk ook. Voor € 7,50 kun je eenmalig een proefles naar keuze komen volgen. Bel of mail voor een afspraak!

Kookclub
11 t/m 15 jaar

Vind je kind het leuk om te helpen in de keuken? Geef de chef kok in spe dan op voor de Kookclub. De kinderen gaan (onder begeleiding) zelfstandig de gerechten bereiden. De gerechten zijn al wat meer toegepast op de volwassen smaak en er kan nog meer door de kinderen worden geëxperimenteerd. We gaan bij deze les uitgebreid in op de verschillende kooktechnieken. Zo gaan we bijvoorbeeld vis fileren of leren we de kinderen hoe je zelf mayonaise kan maken.

We wisselen gewone kooklessen af met patisserie lessen en mysteryboxen!

De gemaakte gerechten worden aan het einde van de les gegeten.

Natuurlijk zijn ook kinderen die vegetarisch eten of kinderen met speciale dieetwensen welkom!

Eerst een keertje komen kijken? Dat kan natuurlijk ook. Voor € 7,50 kun je eenmalig een proefles naar keuze komen volgen. Bel of mail voor een afspraak!

Kookclub
Foamclay eenhorn

Creatieve club
4 t/m 12 jaar

Tovert jouw kind een eierdoos in een handomdraai om in een piratenschip? Laat je kind zich dan uitleven bij onze creatieve middag!

Bij de creatieve middag mogen de kinderen onder begeleiding knutselen met alle spullen uit onze knutselkast. We maken bijvoorbeeld spaarvarkens van papier mache, vliegers,  knikkerbanen maar natuurlijk is er meer dan voldoende ruimte voor eigen creatieve ideeën.

Er zijn veel ontwerpen beschikbaar waarmee de kinderen de mooiste werkstukken kunnen maken. We beschikken over heel verschillende knutselmaterialen en knutselspullen om de mooiste kunstwerken te kunnen maken. We leggen verschillende knutseltechnieken uit, zodat de kleine kunstenaar zich kan ontwikkelen tot een echte artiest. Er zullen gezamenlijke projecten gemaakt worden om verschillende technieken onder de knie te krijgen aan de hand van voorbeelden. Ook helpen we de kinderen bij het creëren van eigen ideeën. Natuurlijk mogen de kinderen de knutselwerken als ze klaar zijn mee naar huis nemen.

De creatieve woensdagmiddag is voor kinderen vanaf 4 jaar, wij zorgen er voor dat er voor iedere leeftijd genoeg uitdaging in de knutselwerken zit.

Je kan je los per keer aanmelden (minimaal een dag van te voren) Meld je aan via ons contactformulier, per e-mail: haarlemdependance@knutselkookclub.nl of telefoon: 06-41668064 (bellen, sms, whatsapp)