Leeftijd: Dit recept is leuk voor elke leeftijd. Vanaf 7 jaar kan je dit helemaal zelf en jonger met hulp van een volwassene.
Wil je een keer iets anders eten als tussendoortje dan zijn deze frozen yoghurt barks echt een hele leuke afwisseling. Helemaal in de zomer is het heerlijk verfrissend. Wij maakten deze frozen yoghurt barks in regenboog kleuren met eetbare kleurstof en sprinkles. Echt Knutselkookclub stijl! Maar je kunt ook gewone kwark gebruiken zonder kleurstof of kwark met een smaakje. Versier met alle soorten fruit, chocolade en sprinkles die je maar wilt. Even wachten tot het is bevroren en daarna smullen maar!
Dit heb je nodig voor 1 plaat
- 500 gram kwark (wij gebruikten gewone kwark omdat dat het beste kleurt maar met een smaakje kan ook)
- 2 el agave siroop of honing
- 5 verschillende kleuren voedsel kleurstof. wij gebruikten:
gele food colour gel,
roze food colour gel,
blauwe food colour gel,
groene food colour gel en
oranje food colour gel - Chocolade drops
- Sprinkles
- Rood fruit (vers of diepvries)
Benodigdheden
- Platte bakvorm of schaal
- Bakpapier
- Voor elke kleur een bakje en lepel
- Spatel
Allergenen: lactose/melk
- Verdeel de kwark over 5 bakjes. Wij gebruikten voor dit recept gewone franse kwark omdat dat makkelijk te kleuren is. Je kunt ook kiezen voor kwark met een smaakje of een andere soort kwark/yoghurt zoals kokos yoghurt of soja yoghurt.
- Doe in elk bakje een beetje van de agave siroop of honing en roer goed door de kwark.
- Voeg aan elk bakje een druppeltje kleurstof toe. Hoe meer kleurstof hoe donkerder de kleur. De kleur wordt ook in de vriezer nog wat donkerder dus teveel is niet nodig.
- Roer de kleuren goed door de kwark zodat het mooi egaal wordt.
- Bekleed een schaal of bakplaat met bakpapier.
- Schep nu de verschillende kleurtjes kwark op het bakpapier. Zorg ervoor dat elke kleur goed verdeeld wordt.
- Met een spatel kun je ervoor zorgen dat de kwark overal even dik is. de kleuren gaan hierdoor ook leuk door elkaar.
- Versier de kwark met de sprinkles, chocolade en het rode fruit (wij gebruikten bevroren diepvries fruit maar vers fruit kan ook)
- Zet de plaat met kwark in de vriezer tot alles is bevroren.
- Haal de plaat uit de vriezer. Je kunt nu de kwark makkelijk los halen van het bakpapier en in stukken breken.
- Daarna heb je een heelijk gezond kwark tussendoortje. Eet het wel meteen op of bewaar wat stukken in de vriezer want het gaat natuurlijk ook weer een keer smelten.
- enjoy!
Tip: Wil je liever geen kleurstof gebruiken dan kun je ook kwark met een smaakje kopen of gebruik natuurlijke kleurstoffen zoals bietensap, frambozensap of wortelsap.