Leeftijd: Vanaf 6 jaar met hulp van een volwassenen bij het bakken
Chocolade en rood fruit een betere combinatie bestaat er niet. Deze brownies zijn op zichzelf al super lekker. Een fudgie binnenkant met een krokant buitenlaagje. Maar met moederdag mag het wel wat meer over de top natuurlijk. Met de pure chocolade ganache erover en gedecoreerd met rood fruit worden deze brownies een nog groter feest!
Is jouw moeder, oma of tante ook zo gek op chocolade? Verras haar dan met deze lekkere brownies.

Dit heb je nodig voor 16 brownies
- 225 gram pure chocola
- 75 gram roomboter
- 4 eieren
- 300 gram suiker
- 150 gram bloem
- ½ tl zout
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl vanille essence
Ganache:
- 200 gram pure chocolade
- 200 gram room
Extra benodigdheden
- Mengkom
- Mixer
- Steelpan
- Spatel
- Vierkante bakvorm 20×20 cm
Allergenen: melk, lactose, tarwe, gluten, ei

Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Bekleed een vierkant bakblik van 20×20 cm met bakpapier of vet het bakblik goed in.
- Smelt de chocolade met de boter in een pannetje en roer het mengsel glad.
- Klop de eieren licht en schuimig en voeg beetje voor beetje de suiker toe. Blijf kloppen tot er een dik en romig mengsel ontstaat.
- Meng in een andere kom de bloem met het zout en de bakpoeder en spatel dit voorzichtig door het ei mengsel. Niet te hard roeren maar voorzichtig spatelen zodat je de lucht er niet uit roert.
- Spatel het afgekoelde chocolade mengsel er nu ook voorzichtig doorheen tot het beslag een egale bruine kleur heeft.
- Giet het mengsel in het bakblik.
- Bak de brownie ongeveer 45 minuten.
- Laat afkoelen en snijd in blokjes.
- Maak ondertussen de ganache:
- Breek de chocolade in stukjes en doe samen met de room in een kom. Smelt in de magnetron tot alles is gesmolten. Roer goed door tot je een mooi egaal mengsel krijgt.
- Doop elk stukje brownie in de ganache. Wil je ook wat ganache aan de zijkant leg dan de stukjes op een velletje bakpapier en giet de ganache eroverheen.
- Decoreer met rood fruit naar keuze.
- Eet smakelijk!

Tip: Deze brownies kan je ook goed invriezen. Heb je geen tijd de dag zelf, maak ze dan gewoon wat eerder en vries ze in. Ook lekker als je gewoon zin hebt in af en toe een stukje brownie 😉