Leeftijd: Vanaf 4 jaar met een beetje hulp van een volwassene
De lente is begonnen en het is zelfs alweer bijna pasen! Daarom delen we vandaag een heerlijk ontbijt idee voor op de paastafel. Wat eten we massaal met pasen? Juist een heleboel eieren, dus waarom niet een eitje met een twist? Want een ei hoort erbij! 😉
Natuurlijk is dit altijd een heel lekker ontbijtje en niet alleen met pasen. Het is super snel en makkelijk te maken, we hoeven echt geen uren in de keuken te staan om een lekker ontbijtje op tafel te toveren!

Allergenen: ei, gluten, melk/lactose
Dit heb je nodig voor 12 eier muffins
- 6 sneetjes casino witbrood
- 12 plakjes bacon of ontbijtspek
- 12 eieren (s of m eieren)
- Zout en peper
- Handje geraspte kaas
- Italiaanse kruiden of verse bieslook voor de versiering
- Bakspray (wij gebruiken altijd de bakspray van dr oetker)
Benodigdheden:
- Cupcake bakvorm voor 12 cupcakes
- Deegroller
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Spray de vormpjes van het cupcake bakblik in met bakspray. Spray alleen de vormen die je gaat gebruiken. Dus heb je een bakblik voor 12 cupcakes en wil je er liever 6 maken in plaats van 12, spray dan 6 bakjes in en niet alle 12. Anders gaat de bakspray verbranden in de niet gevulde vormpjes.
- Snijd de korstjes van het casino brood (deze hebben we niet meer nodig dus mag je lekker opsnoepen)
- Rol het brood plat met een deegroller en leg het brood in de bakvorm. Duw er goed in.
- Leg een plakje bacon bovenop de kaas, probeer deze in een rondje te leggen zodat de randjes een beetje boven het brood uitkomen.
- Sprinkle een beetje van de geraspte kaas op de bodem.
- Breek een eitje in een maatbeker en giet voorzichtig in het midden van het vormpje. Probeer de dooier heel te laten. Doe dit elke keer met 1 ei en daarna de volgende.
- Sprinkle een snufje zout en peper over het ei. Wees voorzichtig met het zout want de bacon is natuurlijk ook al zout.
- Bak in de oven voor 25 tot 30 minuten. Bij 25 minuten is het eigeel nog een beetje zacht en bij 30 minuten is het eigeel hard. Dit kan natuurlijk wel per oven verschillend zijn dus tussendoor checken kan geen kwaad.
- Wanneer de eier muffins klaar zijn kun je ze voorzichtig uit de bakvorm tillen op een leuk bord. Versier met wat gedroogde italiaanse kruiden of stukjes verse bieslook.
- Eet smakelijk!
