Paas vlechtbrood met Nutella

Bij pasen hoort natuurlijk een heerlijk uitgebreid ontbijt of een heerlijke brunch. Een tafel vol met lekkere broodjes, eieren, chocolade eitjes en verse sapjes. Ook dit heerlijke vlechtbrood met Nutella mag niet ontbreken op de paastafel. Wat is er nou lekkerder dan je zelfgemaakte brood?

Leeftijd: Je kunt dit recept goed maken vanaf 8 jaar met hulp van een volwassene

Bij pasen hoort natuurlijk een heerlijk uitgebreid ontbijt of een heerlijke brunch. Een tafel vol met lekkere broodjes, eieren, chocolade eitjes en verse sapjes. Ook dit heerlijke vlechtbrood met Nutella mag niet ontbreken op de paastafel. Wat is er nou lekkerder dan je zelfgemaakte brood?

Brood kan best een ingewikkeld klusje zijn. Dus dit is een leuk recept om samen te maken als ouder en kind quality time. Iedereen heeft een lekker lang weekend met pasen dus extra leuk om samen aan de slag te gaan in de keuken. als je de stappen goed volgt gaat het helemaal goed komen! Met die heerlijke chocolade Nutella erdoor wordt dit brood echt een feestje om te eten. En het ziet er nog mooi uit ook!

Het deeg is wel wat plakkerig wanneer je het gaat kneden. Gebruik daarvoor wat extra bloem. En als het dan alsnog aan je handen blijft plakken dan zeggen we bij de Knutselkookclub altijd ‘Vieze handen kan je wassen!’

Dit heb je nodig voor 1 Nutella vlechtbrood

  • 310 gram bloem
  • ½ theelepel zout
  • 180 ml warme melk
  • 15 gram suiker
  • 1 zakje droge gist
  • 30 gram gesmolten roomboter
  • 2 eieren
  • 200 gram Nutella
  • Een beetje bloem om te bestuiven

Extra benodigdheden:

  • Bakpapier
  • Deegroller

Allergenen: Gluten, tarwe, lactose, eieren, hazelnoten, soja

Zo maak je het

  1. Weeg de bloem af en meng met een halve theelepel zout.
  2. Verwarm de melk tot het lauwwarm is.
  3. Smelt de roomboter in de magnetron of in een pannetje. Boter smelt snel dus hou het goed in de gaten.
  4. Kluts 1 eitje los met een vork
  5. Meng in een kom de suiker, gist en warme melk met elkaar.
  6. Voeg de gesmolten boter toe en roer er goed door.
  7. Voeg het geklutste ei toe en meng dit er ook goed door.
  8. Doe het gistmengsel bij de bloem en roer goed door elkaar met een spatel. Dit is wel een zwaar klusje dus misschien moet je hier hulp bij vragen van een volwassene.
  9. Wanneer het deeg goed geroerd is strooi je er een klein beetje bloem over. Zorg ervoor dat rondom het deeg een beetje bloem plakt en probeer het deeg nog kort te kneden. Let op het is een plakkerig deegje. Je kunt eventueel ook een klein beetje bloem aan je handen doen. En vieze handen kan je wassen!
  10. Vet een kom in met een beetje zonnebloem olie of olijfolie en leg de deegbal in de ingevette kom. dek de kom losjes af met plasticfolie. Zet de kom op een warme plaats en laat het ongeveer een uur rusten. Het deeg is goed wanneer het ongeveer 2 keer zo groot is geworden.
  11. Leg een bakpapiertje op het aanrecht en bestuif met een beetje bloem.
  12. Haal de deegbal uit de kom. Leg op het met bloem bestoven oppervlak en bestuif ook het deeg met een beetje bloem.
  13. Rol het deeg uit met een deegroller. Maak een plak van ongeveer 30×40 cm.
  14. Doe de Nutella in een magnetron bestendig kommetje en verwarm een paar seconde. Op deze manier kun je de Nutella beter uitsmeren.
  15. Smeer de Nutella uit over de deegplak en zorg ervoor dat je aan de buitenkant 2 cm rondom vrij houd.
  16. Rol het deeg stevig op en leg op een bakplaat met bakpapier. Het deeg is erg plakkerig dus het kan lastig zijn om het brood op te tillen en op de bakplaat te leggen. Dan kun je het brood ook op het bakpapier laten liggen waarom je het hebt uitgerold en met bakpapier en al op de bakplaat schuiven.
  17. Snijd de rol voorzichtig over de lengte doormidden met een mes, maar zorg ervoor dat je de 2 helften aan het uiteinde aan de bovenkant aan elkaar laat zitten.
  18. Draai de 2 helften voorzichtig om elkaar heen en zorg ervoor dat de kant waar je de nutella ziet steeds aan de bovenkant ligt.
  19. Dek het deeg losjes af met plasticfolie en laat het nog 20 minuten rusten.
  20. Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop nog een eitje los met een vork en smeer met een bakkwast de bovenkant van het deeg in met een beetje van het losgeklopte ei. Dit zorgt voor een mooi kleurtje.
  21. Bak het brood 20 minuten in de oven op 180 graden.

Tip:  Je kunt de Nutella ook vervangen voor andere soorten chocolade pasta

Bekijk de video hieronder om alle stappen van dit recept te zien.

Heb je dit gemaakt? We vinden het natuurlijk leuk als je het resultaat met ons deelt! #Knutselkookclub of tag ons op social media!

Meer om te lezen!

pompon paaseieren
Knutselen

Pompon paaseieren

Versier je paastakken met deze leuke pompon paaseieren of gebruik ze op de paastafel mee te decoreren!

Stuur ons een WhatsApp!

Naar welke vestiging in Amsterdam wil je gaan?

Pixeltafel

Wat gaan we doen?

We gaan met pixels en heel veel voorbeelden aan de slag om een sleutelhanger met kleine pixels en/of een magneet met XLpixels te maken.

Hoelang zijn de kinderen bezig?

+/- 30 tot 60 minuten.

Hoeveel kinderen tegelijk per begeleider?

+/- 12 kinderen.

Voor/vanaf welke leeftijd is deze activiteit?

Vanaf 4 jaar.

Stay In Touch

Be the first to know about new arrivals and promotions

Naar welke vakantiedag in Amsterdam wil je gaan?

Naar welke vestiging in Amsterdam wil je gaan?

Deze website gebruikt cookies voor de beste weergave.