Kook BSO Haarlem Stuyvesantstraat

Opzoek naar een leuke naschoolse opvang waar je kind ook nog wat van opsteekt? Geef je kind dan op voor onze Kook-BSO!

Wil je een keer komen kijken of een kind aanmelden? Maak dan een afspraak via ons contactformulier.

leren koken achter het fornuis

Kook-BSO

Tijdens onze Buiten Schoolse Opvang gaan de kinderen aan de slag om zelf avondeten te maken. Kinderen leren over koken door te kijken, voelen, proeven en ruiken. De koks maken kennis met verschillende smaken en ingrediënten, terwijl ze een lekkere, leuke en natuurlijk gezonde maaltijd klaarmaken. De kinderen worden aangemoedigd tot het ontdekken van en experimenteren met verschillende ingrediënten en gerechten, waarbij een thema centraal staat. Bijvoorbeeld het thema Italië, waarbij verse pasta gemaakt wordt en pizza vanaf het deeg tot aan het beleg. Het thema van de maand wordt bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Zo weet je precies wat je kind maakt en eet! Natuurlijk zijn ook kinderen die vegetarisch eten of kinderen met speciale dieetwensen welkom!

We hebben lessen toegespitst op alle leeftijden van kleuter tot tiener. De jonge koks krijgen spelenderwijs aandacht voor voedsel en alles wat daarmee te maken heeft. De lessen zullen afgewisseld worden met spelletjes en leuke knutselopdrachten.

We werken bij de Knutselkookclub met veilig keukengerei dat speciaal is gemaakt voor kinderen. Dit keukengerei is ook hier te vinden in onze webshop.

De oudere chefs leren onder begeleiding zelfstandig een gerecht te maken, met alles wat daarbij komt kijken: het lezen van een recept, het wegen van de ingrediënten, het toepassen van de juiste kooktechniek, veiligheid in de keuken en nog veel meer.

De kinderen worden door ons opgehaald van school en krijgen natuurlijk eerst wat te eten en te drinken. Tot 16:00 uur kunnen de kinderen lekker even spelen of knutselen en om 16:00 uur starten we met het maken van avondeten. Om 17:30 gaan we aan tafel om de zelfgemaakte gerechten gezamenlijk te eten. Ouders kunnen de kinderen dan tussen 18:00 en 18:30 uur (na het avondeten) ophalen bij de Knutselkookclub. 

 • BSO dagen zijn maandag, dinsdag en donderdag.
 • Als de kinderen uit school komen krijgen ze eerst wat fruit, rijstwafels, soepstengels en wat te drinken.
 • Tot we beginnen met koken is er voor de kinderen gelegenheid om te spelen, lezen of knutselen.
 • Om 16:00 uur beginnen we met koken en rond 17:30 gaan we met zijn allen aan tafel.
 • Tussen 18:00 uur en 18:30 kunnen de kinderen weer opgehaald worden. De kinderen hebben bij thuiskomst dus al gegeten!
 • We verdelen de kinderen in twee leeftijdsgroepen. Een pedagogisch medewerker zal aan de slag gaan met de kinderen van 4 tot 7 jaar. en de tweede pedagogisch medewerker zal de kinderen van 7 tot 12 jaar begeleiden.
 • We werken uitsluitend met pedagogisch medewerkers in het bezit van de juiste diploma en een geldig VOG. Ook is er altijd iemand aanwezig met een geldig EHBO diploma.
 • Meer informatie over onze kook-BSO is te vinden in ons Pedagogisch Beleidsplan & ons beleid veiligheid en gezondheid.

De netto tarieven zijn afhankelijk van jullie gezinssituatie en te berekenen in onderstaande calculator.

Tarieven uitgaande van 52 weken in een jaar waarvan 11 weken vakantie en 41 schoolweken

* Gemiddeld tarief berekend over 41 schoolweken en verdeeld over 11 maanden. Geen betaling in de maand augustus.

** Gemiddeld tarief verdeeld over 52 weken gedeeld door 12 maanden.

 • De Knutselkookclub biedt opvang tot 18:30
 • De Knutselkookclub biedt op vakantiedagen opvang vanaf 08:30
 • Vakantiedagen zijn ook los te boeken naast een schoolweken abonnement.
 • De Knutselkookclub is gesloten op officiële feestdagen, de week tussen kerst en oud en nieuw en de vrijdag na Hemelvaart. Deze dagen mogen (indien mogelijk) op een andere dag ingehaald.
 • De Knutselkookclub kijkt per studiedag (afhankelijk van aantal aanmeldingen) of er een opvang dag aan te bieden is. Deze dag zal dan extra in rekening gebracht worden (indien je er gebruik van maakt)
De rekenmodule wordt geladen,
een moment geduld aub....


Ontmoet
het team!

Mijn naam is Emily van Rijn. Oprichtster van de Knutselkookclub. Ik ben geboren in Amstelveen in het jaar 1980. In 2009/2010 heb ik, samen met mijn vriend, een lange reis door Azië en Afrika gemaakt. Tijdens deze reis heb ik onder andere een aantal maanden lesgegeven aan kinderen in Nepal via Stichting Veldwerk (www.stichting-veldwerk.nl). Door de taalbarrière werd ik uitgedaagd om deze kinderen steeds op een creatieve manier zoveel mogelijk bij te brengen. Ik heb dit met zo ontzettend veel plezier gedaan, dat ik bij terugkomst in Nederland heb besloten de Knutselkookclub op te richten. Mijn doel is om de kinderen met zo veel mogelijk plezier kennis te laten maken met verschillende producten en materialen, zodat zij hun smaak en creativiteit kunnen ontplooien. Zelf geef ik les in de Knutselkookclub Haarlem

Stuur ons een WhatsApp!

Naar welke vestiging in Amsterdam wil je gaan?

Pixeltafel

Wat gaan we doen?

We gaan met pixels en heel veel voorbeelden aan de slag om een sleutelhanger met kleine pixels en/of een magneet met XLpixels te maken.

Hoelang zijn de kinderen bezig?

+/- 30 tot 60 minuten.

Hoeveel kinderen tegelijk per begeleider?

+/- 12 kinderen.

Voor/vanaf welke leeftijd is deze activiteit?

Vanaf 4 jaar.

Stay In Touch

Be the first to know about new arrivals and promotions

Naar welke vakantiedag in Amsterdam wil je gaan?

Naar welke vestiging in Amsterdam wil je gaan?

Deze website gebruikt cookies voor de beste weergave.