Leeftijd: zelfstandig vanaf 8 jaar en anders met een beetje hulp van een volwassene.
Het is vandaag ‘internationale dag van de hamburger’. Nu denk je bij een hamburger waarschijnlijk snel aan een broodje met een burger van vlees. Maar wij vonden het leuk om op deze dag een hamburger met een twist voor jullie te maken. Namelijk een heerlijke vegetarische kaasburger. De kinderen bij onze Kook-BSO vinden dit recept altijd heel erg lekker dus we vonden het tijd om dit recept op ons blog te delen. Zo kunnen jullie ook thuis genieten van deze heerlijkheid.
Dit heb je nodig voor 4 kaasburgers
- 4 sneetjes witbrood
- 50 gram paneermeel (en evt een beetje extra tegen het plakken)
- 150 gram zuivelspread, bieslook
- 150 gram geraspte belegen kaas
- 1 ei
- 25 gram boter
- Scheutje olijfolie
- 4 (hamburger) bolletjes
- Veldsla (of een andere sla soort)
- 2 tomaten in plakjes
- Eventueel wat ketchup en/of mayonaise
Extra benodigdheden
- Koekepan
- mengkom
- spatel
Allergenen: Gluten, tarwe, ei, melk
Zo maak je het:
- Scheur het brood in zo klein mogelijke stukjes in een bakje, de korstjes mag je op eten.
- Meng in een kom de broodstukjes met de zuivelspread, geraspte kaas, 1 ei en wat peper tot een gladde massa. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van. Als het te plakkerig is moet je wat paneermeel toevoegen. Het mag een beetje plakkerig zijn maar je moet wel mooie burgers kunnen maken voor je aan de volgende stap begint.
- Doe het paneermeel op een bord en haal de kaasburgers er doorheen zodat de burger aan twee kanten bedekt is met paneermeel.
- Verhit de boter en een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kaasburgers in 2-3 minuten per kant goudbruin.
- Snijd een bolletje open en leg met de gesneden kant in een pan zonder olie of boter. Grill tot het brood een beetje bruin is geworden.
- leg een beetje veldsla of rucola op de onderste helft van het broodje. Leg hierop de kaasburger en garneer met de plakjes tomaat en wat tomatenketchup en/of mayonaise
- Eet smakelijk!
Tip: Door olijfolie bij de boter in de pan te doen verbrand de boter minder snel.