Leeftijd: Vanaf 6 jaar met hulp van een volwassenen bij het bakken
Hartige wafels met kaas, spek en bosui! deze wafels zijn zo lekker. Weer eens wat anders dan de zoete wafels die we allemaal wel kennen. En als je in het bezit bent van een wafelijzer ook nog makkelijk om te maken. We voegen wat bosui toe voor wat extra gezonde vulling en dit maakt het lekker pittig. de wafels zijn heerlijk om zo te eten. Maar je kan ze ook gebruiken als ondergrond voor lekkere toppings in plaats van brood. Beleg de wafels bijvoorbeeld met een spiegelei, zalm of avocado. Wij maken ze voor het ontbijt maar je kan er natuurlijk ook mee lunchen.
Dit heb je nodig voor 8 hartige wafels
- 3 bosuien
- 100 gram ontbijtspek of bacon
- 100 gram geraspte oude kaas
- 200 gram bloem
- 1 teentje geperste knoflook
- 2 theelepels bakpoeder
- Snufje zout
- 250 ml melk
- 60 gram gesmolten roomboter
- Bakspray
Extra benodigdheden
- Mengkom
- wafelijzer
Allergenen: melk, lactose, tarwe, gluten
Zo maak je het
- Bak de plakjes ontbijtspek knapperig in een koekenpan zonder olie of boter. Er komt genoeg vet uit de plakjes spek. Haal de plakjes uit de pan en snijd in kleine stukjes.
- Snijd de bosui in dunne ringen.
- Doe de bosui, spek, kaas, bloem, bakpoeder, knoflook en zout in een mengkon. Roer alles goed door elkaar.
- Voeg de melk en gesmolten boter toe en roer er ook goed door. Het beslag hoort wat dik te blijven. Is het toch te dik dan kan je eventueel nog een klein beetje extra melk toevoegen.
- Zet het wafelijzer aan en zorg ervoor dat het goed warm is. Spray het wafelijzer in met bakspray en schep wat van het beslag op het wafelijzer. Bak de wafels ongeveer …. Minuten tot ze mooi goudbruin zijn. De baktijd kan verschillen per wafelijzer dus hou ze goed in de gaten.
- Wil je de wafels warm houden tot de anderen ook klaar zijn leg ze dan op een oven rooster en zet deze in een oven op 100 graden tot alle wafels klaar zijn.
- De wafels zijn zo al super lekker om te eten. Wil je er een nog groter feest van maken dan kan je de wafel natuurlijk ook beleggen met bijvoorbeeld plakjes gekookt ei of een spiegelei, gerookte zalm, avocado, creme fraiche etc.
Tip: Je kan in dit recept de ontbijtspek ook vervangen voor ham of kipfilet